Wielsbeke

Je kan terecht bij Helpt Elkander, Mijn Huis en het Sociaal Verhuurkantoor

Helpt Elkander

U kan er terecht voor: 

  • Het huren van een sociale woning of appartement
  • Het aankopen van een sociale kavel
  • Huurders kunnen, als zij aan bepaalde voorwaarden voldoen, overgaan tot aankoop van hun huurwoning
Doelgroep / voorwaarden: 
  • Minder sociaal begoede personen
  • Laatste drie jaar geen eigendommen bezitten die de datum van toewijzing vooraf gaan
  • Inkomen onder bepaalde plafonds
  • Ingeschreven in het register bij de vennootschap
  • Inburgeraars moeten taal- en inburgeringsbereidheid kunnen aantonen.
Werkingsgebied: 

Het patrimonium strekt zich momenteel uit over 10 steden en (deel-) gemeenten: Waregem, St Eloois Vijve, St Baafs Vijve, Wielsbeke, Dentergem, Oeselgem, Aarsele, Kanegem, Egem en Koolskamp.

Voor meer informatie, neem contact op:

Telefoon: 056 60 08 00

 

Mijn Huis

Cvba Mijn Huis is een door de Vlaamse Regering erkende Sociale Huisvestingsmaatschappij die actief is in 10 hoofdgemeenten of 16 deelgemeenten met Harelbeke als bakermat. De kantoren zijn er gevestigd in de Marktstraat.

De hoofdactiviteit van cvba Mijn Huis is bouwen en verhuren van sociale woningen. In het verleden verkocht de maatschappij eveneens sociale kavels en koopwoningen maar voor het ogenblik wordt de activiteit beperkt tot de huursector. Cvba Mijn Huis verhuurt momenteel 1572 woningen en appartementen. In 2015 werden 36 appartementen en 3 woningen opgeleverd. Momenteel zijn er 142 appartementen en 38 woningen in aanbouw en werden er nog eens 73 appartementen en 20 woningen aanbesteed.

Om in te schrijven, kan u alvast de documenten downloaden en invullen.

U kan hen bereiken via:

Marktstraat 80
8530 Harelbeke

Tel. 056/72 05 37
Fax 056/70 46 08
info@mijn-huis.be

 

Het Sociaal Verhuurkantoor

Het sociaal verhuurkantoor regio Izegem werd in 1990 opgericht door OCMW en stad Izegem in samenwerking met diverse diensten uit de welzijnssector.

Het SVK huurt woningen aan particuliere eigenaars om die onder te verhuren aan personen / gezinnen voor wie het moeilijk is om via de private huurmarkt een kwaliteitsvolle en betaalbare woning te vinden. De gemeenten Izegem, Ledegem, Oostrozebeke, Ingelmunster, Wielsbeke en Lendelede maken deel uit van het werkingsgebied.

Het SVK kan je onder bepaalde voorwaarden een woning aanbieden. Net als bij de sociale huisvestingsmaatschappijen zijn er meer kandidaat-huurders dan woningen. Daarom is ook hier een wachtlijst. Het is echter niet de inschrijvingsdatum die bepaalt hoe lang je op een sociale woning moet wachten.
SVK ’s geven voorrang aan mensen met beperkte financiële middelen en met een dringend woonprobleem. Deze kandidaat-huurders zijn door allerhande redenen in een  moeilijke situatie terecht gekomen.
Het gaat bijvoorbeeld om een laag of een onzeker inkomen; huurders die in te kleine, slechte of in een veel te dure woning wonen; huurders die de woning moeten verlaten; een hoge schuldenlast, ...

Wil u zich inschrijven? de formulieren vindt u alvast hier

Neem contact op: Sociaal Verhuurkantoor Regio Izegem - Kasteelstraat 13 - 8870 Izegem

telefonisch op 051/ 30 61 00 of via mail:svk@woondienst.be .